Vrei o cafea? Atunci topaie pentru ea

08 11. 2009, 00:01

Sari ca mingea, misti soldurile, dai din maine - numai asa iti vei primi cafeauau. Aparatul care te pune la miscare se numeste BeMoved si a fost inventat de compania olandeza Douwe Egberts, care pretinde ca acesta este primul aparat de facut cafea din lume care este operat exclusiv prin miscare.

Dupa o serie de exercitii fizice, utilizatorii vor avea optiunea de a-si prepara singuri cafeaua, prin tehnologie gestuala (fara atingerea display-ului), punand intr-un ibric virtual ingredientele pe care si le doresc. De asemenea, BeMoved - destinat locurilor publice si companiilor - este incorporat cu tehnologie de recunoastere faciala, astfel ca tine minte preferintele si retetele de cafea ale utilizatorilor; a doua oara cand il folosesti, aparatul deja te intreaba daca vrei sa bei cafeaua preferata sau daca iti faci una noua.

Ideea poate parea bizara pentru cei mai in varsta, insa tinerii si generatia Wii cu siguranta se va bucura de o astfel de inventie. BeMoved se afla deocamdata la stadiul de prototip, insa olandezii au planuri sa-l lanseze pe piata in cursul anului urmator. Inventia se bazeaza pe ideea ca indivizii moderni doresc sa aiba posibilitatea de a interactiona la un nivel mult mai personal cu device-urilor lor.

CITESTE SI: