Lighioana cu 8 picioare – model

17 11. 2009, 13:08

Arahnida veninosa poate sari pana la de 80 de ori mai mult decat lungimea corpului ei si, in general, este foarte precauta, fiind extrem de dificil de fotografiat. Paianjenii saritori nu au capacitatea de a tese plasa, insa sunt niste vanatori remarcabili, alergand extrem de repede si sarind cu multa agilitate.

Iuti, mereu in miscare, paianjenii saritori sunt foarte dificil de fotografiat - poza tanarului cercetator de 23 de ani fiind cea mai clara fotografie in detaliu realizata pana acum acestei specii. Pentru a o realiza, Vignaud a apelat la o metoda inedita - a prins fortuit arahnida, a bagat-o intr-o cutie, apoi a pus-o 5 minute la... frigider. "Procedura este foarte sigura pentru paianjen, acesta nu pateste nimic, doar amorteste pentru cateva minute, timp in care il poti fotografia in voie", povesteste arahnologul Vignaud.

Pentru a capta fotografia, Vignaud a folosit o camera cu lentile de 65 mm care i-au permis sa surprinda detalii imposibil de vazut cu ochiul liber - sprancenele si parul facial al paianjenului veninos.

CITESTE SI: