Prima pagină D:News

Armenia mai are doar cativa leoparzi

Redactia Descopera.ro | 11.18.2009 | ● Vizualizări: 313
Armenia mai are doar cativa leoparzi     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Conform ultimelor estimari de teren, mai exista in rezevatiile din Armenia un efectiv de doar 5-7 leoparzi, insuficient pentru a salva specia de la disparitia din aceasta tara caucaziana.

"Aceste nobile carnivore sunt sub pericol iminent de disparitie. Principalul motiv este, si de acesta data, braconajul. Vanatoarea ilegala a speciilor de animale din Cartea Rosie a Armeniei, continua aproape nestingherita. In afara de leoparzi, braconierii iau la tinta capre bezoar, mufloni armenesti, si ursi bruni care sunt vanati in afara sezonului legal", declara Karen Manvelian, directorul filialei WWF din Armenia.
Specialistii sunt de parere ca singurul obstacol in fata braconajului consta in crearea de rezervatii pazite cu arma. In aceasta directie, ecologistii armeni s-au miscat repede si eficient, reusind in timp record crearea a doua noi rezervatii in sudul tarii. In prezent, sperantele lor se indreapta spre Parcul National Arevik si Sanctuarul Natural Zangenzur, unde au fost create conditii pentru supravietuirea ultimilor leoparzi.
In Arevik, biodiversitatea este la cote excelente, specialistii apreciind ca in aceste locuri inca salbatice, se intalnesc 1500 specii de plante si 254 specii de vertebrate incluzand 12 specii incluse in IUCN Red Data List

Sursa : RiaNovosti

CITESTE SI :

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI