Floricelele de porumb pot dauna grav sanatatii

20 11. 2009, 13:04

Studiind continutul de sodiu si grasimi din floricelele vandute in cele mai mari trei lanturi de cinematografe din Canada, specialistii angajati de organizatia non-profit Center for Science in the Public Interest au constatat ca a manca popcorn mai sanatos e doar o chestiune de noroc: la unele cinematografe se vand portii de popcorn care contin relativ putina sare (deci sodiu) si cantitati mici de grasimi saturate, in vreme ce, la alte cinematografe, portiile de aceeasi marime sunt adevarate "bombe", pline de grasimi nesanatoase si cu un continut mare de sodiu.

Din pacate, aceste diferente nu sunt usor de perceput cu ajutorul gustului, asa incat consumatorii nu prea au posibilitatea de a face alegeri mai inspirate.

Cel mult, ei pot alege portii mai mici si, eventual fara topping, deoarece acesta adauga uneori, cateva sute de calorii in plus.

Problema consumului de alimente nesanatoase in cinematografe e agravata de obiceiul de a insoti floricelele de porumb - stropite din belsug cu grasime si presarate cu multa sare - de bauturi racoritoare, care contin mari cantitati de zahar, adaugand astfel inca 150-200 de calorii cu fiecare pahar baut.

Sursa: CBC

CITESTE SI: