Prima pagină D:News

Creierul lui Mussolini este de vanzare pe E-bay

Redactia Descopera.ro | 11.23.2009 | ● Vizualizări: 183
Creierul lui Mussolini este de vanzare pe E-bay      fascism, e-Bay, Mussolini, creier, vanzare + zoom
Galerie foto (1)

Alessandra Mussolini, nepoata celebrului dictator Benito Mussolini, a cerut politiei italiene sa efectueze o ancheta oficiala, dupa ce in cadrul unei licitatii on-line pe E-bay, s-au scos la vanzare mostre din sangele si creierul bunicului sau.

Alessandra Mussolini, la randul ei o celebra militanta de dreapta, a declarat presei din peninsula ca a fost ultragiata la auzul vestii ca parti din cadavrul bunicului sau au fost scoase la vanzare. Pretul initial pentru fragmentele de creier era de 15.000 euro bucata, dar pana in prezent, nimeni nu a reusit sa le cumpere. Reprezentantii oficilai ai companiei E-bay au declarat ca pe site-ul lor ese interzisa vanzarea de fragmente umane, iar anuntul a fost scos la cateva ore dupa ce a fost postat. Ramasitele dictatorului ar fi fost furate din sala de autopsie a spitalului din Milano, la scurt timp dupa uciderea acestuia, petrecuta la sfarsitul celui de al doilea Razboi Mondial.

"Am fost anuntata ca bucati din creierul bunicului meu alaturi de alte cateva mostre de sange sunt scose la vanzare, nu mi-a venit sa cred! Astfel de lucruri trebuie sa inceteze odata pentru totdeauna", a declarat in aceesi nota revoltata, politiciana de dreapta. Dupa ce a fost impuscat alaturi de tanara sa amanta Clareta Pettacci, cadavrul lui Mussolini a fost spanzurat de un grup de manifestanti antifascisti intr-o benzinarie de la periferia orasului Milano. Dupa autopsiere, ramasitele pamantesti ale dictatorului au fost returante familiei care le-a inhumat in anul 1957 in Predappio, orasul natal al acestuia. La scurt timp, Predappio a devenit un loc de pelerinaj pentru nostalgicii fascismului, precum si un loc unde se vand nenumarate brelocuri, tricouri, brichete si sticle de vin, toate cu efigia celebrului dictator.

Sursa: TheTelegraph

CITESTE SI:

Descopera.ro are nevoie de parerea ta. Completeaza chestionarul nostru! Intra >>

Tag-uri: fascism | e-Bay | Mussolini | creier | vanzare