Un tigru alb a fost ucis de doi lei intr-o gradina zoologica din Cehia

24 11. 2009, 13:30

Leii - Sultan, in varsta de 14 ani si Elsa, de 11 ani - au reusit sa se strecoare pe nesimtite, printr-o trapa, intr-o zona aflata in aer liber, ocupata de femela tigru in varsta de 17 ani, Isabella. Langr sustine ca totul s-a intamplat mult prea repede pentru ca ingrijitorii sa poate preveni conflictul, consumat in dimineata zilei de joi, saptamana trecuta.

In Liberec Zoo, leii si tigri impart acelasi pavilion peste noapte, pe care il pararesc pentru zone in aer liber separate, pe timpul zilei. Animalelor le este permis accesul in diferite zone, prin rotatie zilnica, iar leii probabil au vrut sa revina in locul unde s-au aflat cu o zi in urma, sustine Langr.

Tot el declara ca gradina zoologica va abandona sistemul prin rotatie in urma acestui incident, care a functionat cu succes inca de la inaugurarea pavilionului, in 1994. Este primul eveniment de acest fel in 15 ani. Cei doi lei se aflau aici din 2001 iar Isabella a sosit in 1994, la varsta de 2 ani, impreuna cu fratele ei, Columbus, de la Eskilstuna Zoo din Suedia. Au fost primii tigri albi din Liberec.

In 2002, tigroaica a nascut tripleti, Artemis, Afrodita si Ahile. Artemis se afla inca in incinta gradinii zoologice, impreuna cu alti doi lei albi, Paris si Surya Bara. Liberec Zoo, stabilita in 1919, este cea mai veche din Republica Ceha, adapostind aproximativ 1 000 de animale precum si singura din toata tara care gazduieste tigri albi.

Aceste feline rare sunt rezultatul imperecherii a doi parinti cu gene recesive pentru albinism. Sunt foarte rari in salbaticie deoarece traiul in jungla face ca depigmentarea sa le zadarniceasa eforturile de vanare a oricarei prazi, prin imposibilitatea camuflarii.

Sursa: MSNBC

CITESTE SI:

Descopera.ro are nevoie de parerea ta. Completeaza chestionarul nostru!