Europenii erau canibali, in urma cu 7000 de ani

07 12. 2009, 12:37

Intr-un mormant din Herxheim, Germania, in regiunea Renania, o echipa de cercetatori a descoperit dovezi ale unui canibalism de masa. Aici au fost dezgropate aproximativ 500 de resturi umane, "mutilate in mod intentionat", dintre care unele apartinand in mod cert unor copii si nou-nascuti, a declarat cercetatorul Bruno Boulestin, de la Universitatea Bordeaux, Franta.

Rara descoperire a osemintelor nu lasa loc la dubii, a sustinut Boulestin intr-un interviu acordat BBC. "Este o dovada clara de canibalism petrecut in Europa la inceputul erei neolitice". In opinia omului de stiinta, in acea perioada, in Europa centrala, populatiile sufereau de foamete, iar oasele dezgropate, purtand unele dintre ele semne de masticare, conform analizelor specialistilor, au fost rupte in mod intentionat si fripte, ca niste frigarui, pentru a fi mancate.

Mormantul din Herxheim a fost descoperit in 1996 si analizat intre 2005 si 2008. Rezultatele au fost publicate acum de cercetatorii din echipa lui Boulestin in revista de specialitate "Antiquity".

Sursa: Corriere della Sera

CITESTE Si: