Putin – Cel mai puternic aparator al animalelor

07 12. 2009, 12:37

"Stiti cu totii ca un numar crescut de specii de animale este inclus anual in Cartea Rosie. Un exemplu evident este cel al tigrilor siberieni. Doar 500 de exemplare mai supravietuiesc in salbaticie la ora actuala. Aceasta in conditiile in care situatia leoparzilor de Amur este inca si mai grava. Uitati-va, spre exemplu, la heraldica republicilor nord-caucaziene. In aceste locuri, leopardul figureaza in majoritatea simbolurilor inca din cele mai vechi timpuri. Dar leoparzii caucazieni sunt aproape disparuti, fiind impuscati pe capete inca din anul 1950", a adaugat Vladimir Putin intr-o emisiune TV in care cel mai puternic om din Rusia a raspuns in direct intrebarilor cetatenilor rusi.

Animata de aceleasi idei ecologiste, precum si de faptul ca vanatorea ursilor albi a fost interzisa in Rusia inca din anul 1957,organizatia World Wildife Fund a cerut inca din luna septembrie Statelor Unite, adoptarea unui moratoriu in privinta ursilor polari. Legislatia americana permite in prezent eschimosilor din Alaska sa vaneze ursi, cu toate ca aceasta specie a fost inclusa in Cartea Rosie inca din anul 2008.

Recent, prim ministrul rus a incercat o reintroducere a leoparzilor in aceasta regiune de la granita Europei, prin eliberarea in natura a catorva exemplare importate din Turkmenistan. Alte animale care au intrat sub obladuirea personala a lui Vladimir Putin sunt tigrii siberieni si balenele albe.

Sursa: RiaNovosti

CITESTE SI: