Prima pagină D:News

Ati auzit de Seborga, cea mai noua tara a lumii?

12.07.2009 | ● Vizualizări: 1970
Ati auzit de Seborga, cea mica tara a lumii?     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Cel mai probabil, nu ati auzit. Si asta pentru ca nu a fost recunoscuta niciodata ca stat independent de catre Italia, tara din teritoriul careia vrea sa se rupa. In fapt, Seborga este doar un sat cu o suprafata de 48 de kilometric patrati, incluzand aici si imprejurimile, aflat langa riviera italiana. Din nefericire, sperantele localnicilor s-au spulberat dupa moartea recenta a „Luminatiei sale”, printul Giorgi I, promotorul miscarii de independenta a celui mai mic „stat” al lumii.

Giorgio Carbone, un fost florar, si-a petrecut peste 50 de aniin incercarea de a obtine independenta satului in care s-a nascut,sat despre care sustine ca a fost inclus fortat in teritoriulitalian in secolul al XIX-lea.

"Noi suntem un stat, realmente, diferit de Italia. Nu avem nimicimpotriva italienilor, doar ca nu suntem parte a ei. Satul Seborgaa fost, in realitate, un principat din Sfantul Imperiu Roman dinsecolul al XI-lea si pana in anul 1729, atunci cand a fost cumparatde Printul de Piemont. Dinastia de Savoia a fost cea care a creatunificarea Italiei si a inclus abuziv si Principatul de Seborga interitoriul acestei tari", afirma pana de curand GiorgioCarbone.

In fapt, nici macar consatenii sai nu prea l-au luat in serios, numai vorbim aici de guvernul italian, astfel ca "luminatia sa" nu astrans decat 360 de adepti ai independentei. Suficient insa pentrua fi ales de catre acestia drept Giorgio Intaiul. "Printul"autoproclamat a ales chiar si un drapel propriu, o monedadistincta, "luigino", si timbre proprii ale "statuluiSeborga".

Carbone chiar a participat la o emisiune televizata intitulata "Cumsa iti intemeiezi propria tara", sustinandu-si ideile si aparandtendintele separatiste ale altor microstate din lume. Problemele"luminatiei sale" au aparut in momentul in care pe scena a aparut ofemeie ce se autointula descendenta familiei regale din secolul alXIII-lea din Sfantul Imperiu Roman, preluand numele de PrintesaYasmine von Hohenstaufen Anjou Plantagenet, aceasta sustinandu-sidreptul de a ocupa "tronul" din Seborga.

In prezent, odata cu moartea lui Giorgio Carbone, soarta miculuistat si a celor 360 de sustinatori ai sai este incerta, cu atat maimult cu cat "printul" nu a lasta urmasi.

Sursa: The Telegraph

CITESTE SI: