Ati auzit de Seborga, cea mai noua tara a lumii?

07 12. 2009, 13:06

Giorgio Carbone, un fost florar, si-a petrecut peste 50 de ani in incercarea de a obtine independenta satului in care s-a nascut, sat despre care sustine ca a fost inclus fortat in teritoriul italian in secolul al XIX-lea.

"Noi suntem un stat, realmente, diferit de Italia. Nu avem nimic impotriva italienilor, doar ca nu suntem parte a ei. Satul Seborga a fost, in realitate, un principat din Sfantul Imperiu Roman din secolul al XI-lea si pana in anul 1729, atunci cand a fost cumparat de Printul de Piemont. Dinastia de Savoia a fost cea care a creat unificarea Italiei si a inclus abuziv si Principatul de Seborga in teritoriul acestei tari", afirma pana de curand Giorgio Carbone.

In fapt, nici macar consatenii sai nu prea l-au luat in serios, nu mai vorbim aici de guvernul italian, astfel ca "luminatia sa" nu a strans decat 360 de adepti ai independentei. Suficient insa pentru a fi ales de catre acestia drept Giorgio Intaiul. "Printul" autoproclamat a ales chiar si un drapel propriu, o moneda distincta, "luigino", si timbre proprii ale "statului Seborga".

Carbone chiar a participat la o emisiune televizata intitulata "Cum sa iti intemeiezi propria tara", sustinandu-si ideile si aparand tendintele separatiste ale altor microstate din lume. Problemele "luminatiei sale" au aparut in momentul in care pe scena a aparut o femeie ce se autointula descendenta familiei regale din secolul al XIII-lea din Sfantul Imperiu Roman, preluand numele de Printesa Yasmine von Hohenstaufen Anjou Plantagenet, aceasta sustinandu-si dreptul de a ocupa "tronul" din Seborga.

In prezent, odata cu moartea lui Giorgio Carbone, soarta micului stat si a celor 360 de sustinatori ai sai este incerta, cu atat mai mult cu cat "printul" nu a lasta urmasi.

Sursa: The Telegraph

CITESTE SI: