Prima pagină D:News

Cladiri mai eficiente energetic – cheia reducerii emisiilor de dioxid de carbon

Redactia Descopera.ro | 12.18.2009 | ● Vizualizări: 289
Cladiri mai eficiente energetic – cheia reducerii emisiilor de dioxid de carbon     dioxid de carbon, emisie, cladire, energie, eficient + zoom
Galerie foto (1)

Carbon Trust, un organism guvernamental britanic, a dat publicitatii un raport in care se arata ca un element fundamental in strategia de reducere a emisiilor de dioxid de carbon este imbunatatirea randamentului energetic al constructiilor.

"Amprenta de carbon" a cladirilor non-rezidentiale din Marea Britanie ar putea fi redusa cu o treime pana in 2020, rezultand, in urma economiilor de energie, si un beneficiu net de 4 miliarde de lire sterline (4,5 miliarde de euro) care ar fi adaugat bugetului de stat, se precizeaza in raport.

Cladirile comerciale, industriale si cele ale institutiile publice sunt responsabile, in prezent, de 18% din totalul emisiilor de dioxid de carbon din Marea Britanie.

Aceste cladiri trebuie sa treaca de la clasa E de eficienta energetica, existenta in prezenta, la clasa C, pana in 2030 si la clasa A , pana in 2050.

In urmatorii 10 ani, 1,8 milioane de cladiri non-rezidentiale vor trebui sa fie dotate cu sisteme de control eficient al iluminatului si incalzirii.

Sursa: Reuters

CITESTE SI: