Prima pagină D:News

Cladiri mai eficiente energetic – cheia reducerii emisiilor de dioxid de carbon

12.18.2009 | ● Vizualizări: 237
Cladiri mai eficiente energetic – cheia reducerii emisiilor de dioxid de carbon     dioxid de carbon, emisie, cladire, energie, eficient + zoom
Galerie foto (1)

Carbon Trust, un organism guvernamental britanic, a dat publicitatii un raport in care se arata ca un element fundamental in strategia de reducere a emisiilor de dioxid de carbon este imbunatatirea randamentului energetic al constructiilor.

"Amprenta de carbon" a cladirilor non-rezidentiale din MareaBritanie ar putea fi redusa cu o treime pana in 2020, rezultand, inurma economiilor de energie, si un beneficiu net de 4 miliarde delire sterline (4,5 miliarde de euro) care ar fi adaugat bugetuluide stat, se precizeaza in raport.

Cladirile comerciale, industriale si cele ale institutiilepublice sunt responsabile, in prezent, de 18% din totalul emisiilorde dioxid de carbon din Marea Britanie.

Aceste cladiri trebuie sa treaca de la clasa E de eficientaenergetica, existenta in prezenta, la clasa C, pana in 2030 si laclasa A , pana in 2050.In urmatorii 10 ani, 1,8 milioane de cladiri non-rezidentialevor trebui sa fie dotate cu sisteme de control eficient aliluminatului si incalzirii.

Sursa: Reuters

CITESTE SI: