Prima pagină D:News

Obezitatea reclama mai multe antibiotice

Redactia Descopera.ro | 01.18.2010 | ● Vizualizări: 110
Obezitatea reclama mai multe antibiotice     grasime, obezitate, antibiotice, medicamente, medicatie, sanatate + zoom
Galerie foto (1)

O echipa mixta de medici greci si americani a ajuns la concluzia ca in cazurile care vizeaza pacienti obezi, trebuie modificata de urgenta cantitatea de substante antibiotice in conformitate cu proportiile fiziologice ale acestora.

Marimea corporala si chiar proportia de grasime din organismul unei persoane poate afecta concentratia de antibiotice administrate acesteia, reducand din eficienta medicatiei in cazurile pacientilor cu obezitate.

"In ultimul timp, pacientii devin din ce in ce mai obezi, fapt ce face tot mai dificila gasirea unei modalitati de a prescrie retete personalizate. O alta problema este reprezentata de implicatiile financiare ale tratamentului, deoarece oamenii supraponderali se vad nevoiti sa scoata din buzunar sume mai mari de bani, chiar daca sufera de aceleasi afectiuni precum persoanele cu o greutate normala.

Trebuie sa mentionam, de asemenea, ca modificarea dozelor de antibiotice afecteaza in aceeasi masura si eficacitatea acestora" avertizeaza profesorii Steve Field si Hugh Penningon.

Sursa: BBCNews


CITESTE SI: