Prinsi cu minciuna: climatologii au falsificat datele despre incalzirea globala

18 01. 2010, 13:33

Anuntul alarmist si dejucarea acestuia se dovedeste o noua lovitura pentru credibilitatea Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) din cadrul Natiunilor Unite, si a oamenilor de stiinta care servesc interesele acestei organizatii. Mai mult, aceiasi "experti"afirma astazi ca studiul publicat in urma cu doi ani nu are la baza decat informatii publicate in revista de specialitate "New Magazine" in anul 1990. In plus, Syed Hasnain, un obscur om de stiinta indian, confirma ca a fost contactat de ziaristii de la New magazine, dar ca informatiile pe care le-a oferit nu erau mai mult decat simple speculatii iar cei care l-au intervievat stiau acest lucru. Acest scandal vine la scurta vreme dupa celebrul "Climategate", caz in care mai multi oamenii de stiinta de la Universitatea East Anglia au recunoscut ca au manipulat date climatice si geologice pentru a sustine ideea unei incalziri globale datorate actiunii omului.

"Nu este de mirare ca IPCC si-a pierdut o mare parte a credibilitatii. Increderea guvernelor este si ea pe cale de disparitie, asa cum o arata summitul recent de la Copenhaga", sustine Dr. Benny Peiser, membru al Global Warming Policy Foundation.

Conform ultimelor informatii, ghetarii himalayeni nu pot disparea in 25 de ani ci in cateva sute de ani, si asta pentru ca, in cel mai rapid caz de topire, un ghetar ar pierde 2, maxim 3, straturi pe an; iar un ghetar are cateva sute de astfel de straturi.

Sursa: DailyMail

CITESTE SI: