Prima pagină D:News

Un meteorit s-a prabusit pe teritoriul Mexicului

Redactia Descopera.ro | 02.15.2010 | ● Vizualizări: 610
Un meteorit s-a prabusit pe teritoriul Mexicului     impactul cu un meteorit, roca spatiala, eveniment cosmic, coliziune de corpuri ceresti, crater de meteorit in Mexic + zoom
Galerie foto (1)

Prabusirea in Mexic a unui meteorit a produs un crater cu diametrul de 30 metri in solul Americii Centrale. Impactul a avut loc miercuri, 10 februarie, in regiunea Municipalitatii Ahuazotepec din centrul Mexicului, intre orasele Puebla si Hidalgo.

Evenimentul s-a petrecut in jurul orei locale 18:30, locul exact al prabusirii meteoritului aflandu-se intr-o zona relativ nepopulata. Lovitura a fost atat de puternica incat geamurile de la ferestrele multor case aflate pe o raza de mai multi kilometri de epicentru au exoplodat, iar unele cladiri s-au cutremurat. Anumite declaratii sustin chiar ca impactul a crapat asfaltul unei sosele si a prabusit un pod.

Fortele militare mexicane au intervenit rapid pentru incercuirea zonei de coliziune a corpului ceresc cu Pamantul. Temerile initiale alimentau posibilitatea ca o aeronava sa se fi prabusit in Mexic, dar aceste suspiciuni au fost dezmintite. Meteoritul cazut in inima Mexicului a fost observat de foarte multi martori oculari, oameni aflati chiar in Mexico City declarand ca au putut vedea obiectul incandescent in timp ce patrundea in atmosfera terestra.

Sursa: Ubalert

CITESTE SI:

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI