Home » D:News » Un elev de 14 ani a supravietuit impactului cu un meteorit

Un elev de 14 ani a supravietuit impactului cu un meteorit

Publicat: 15.06.2009
Sansele ca un astfel de eveniment sa aiba loc sunt improbabile, dar nu imposibile, dupa cum a putut constata chiar pe pielea lui un elev din Essen, Germania, care a fost lovit de un meteorit intrat in atmosfera terestra.

Piatra a cazut din spatiu cu viteza de aproximativ 45.000 kilometri pe ora si l-a acrosat pe Gerrit Blank, in varsta de 14 ani, in timp ce baiatul se indrepta spre scoala. Meteoritul si-a continuat apoi calatoria intergalactica spre pavajul drumului pe care se afla Gerrit, formand un crater fumegand, cu diametrul de aproximativ 30 centimetri. In urma evenimentului, adolescentul a ramas cu o cicatrice pe mana, devenind unul dintre extrem de putinii oameni din intreaga lume, loviti direct de un meteorit.

“Am vazut initial o minge mare de lumina, dupa care am simtit brusc o usturime pe mana. Dupa o fractiune de secunda, un bubuit foarte puternic s-a auzit, asemanator cu un tunet”, a declarat Gerrit.

Initial, piatra trebuie sa fi fost mult mai mare, dezintegrandu-se in atmosfera Pamantului pe masura ce s-a apropiat de sol. Cele mai multe “stele cazatoare” ard complet inainte de a apuca sa atinga pamantul. Expertii examineaza acum meteoritul de marimea unui bob de mazare pentru a-i descoperi originile. Varsta sa este deja banuita, cei mai multi meteoriti datand din perioada formarii sistemului solar, acum 4,5 miliarde ani.

Sursa: Dailymail

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase