Tigru VS taur – surpriza de proportii

02 03. 2010, 12:30

Personalul gradinii zoologice Yancheng Zoo, din Changzhou, Jiangsu, a introdus taurul in varsta de un an in tarcul tigrului alb in varsta de 15 ani. Ingrijitorii se asteptau ca felina, botezata Tang Bai Hu, dintr-o specie rara, sa ucida si sa devoreze animalul asa cum ar fi procedat in salbaticie.

Asteptarile au fost confirmate pana intr-un punct, tigrul incercand sa atace vita, dar cu totul tradate atunci cand aceasta din urma a ripostat impotriva atacatorului, care s-a timorat, spre amuzamentul vizitatorilor. Tang Bai a repetat atacul, dar inca o data fara succes, parand chiar ca este el insusi muscat de taur la un moment dat. Purtatorul de cuvant al gradinii zoologice, Chang Yihai, recunoaste ca un taur viu ar putea sa fi insemnat prea mult pentru tigrul in varsta de 15 ani, care primeste in mod normal carne maruntita de vita sau de pui.

"Abilitatile de pradator ale tigrilor nostri sunt de mult timp uitate. Duc o viata plina de confort aici, avand adaposturi spatioase, piscine si habitat natural din abundenta. Dar natura lor salbatica s-a perimat, ceea ce cauzeaza indirect degenerarea sistemului lor imunitar si a abilitatilor de reproducere", a adaugat reprezentantul. Gradina zoologica nu va abandona totusi eforturile reabilitarii lui Tang Bai Hu, urmand sa ii ofere gaini vii si sa incerce un progres usor de la acel nivel.

Sursa: Ananova

CITESTE SI: