Bigloo – cel mai mare igloo din lume (FOTO)

04 03. 2010, 12:51

Paul Steckart si prietenii lui s-au documentat un timp cu privire la construirea igloo-rilor, si-au ales un concept spiralat si au reusit sa ridice o asemenea formatiune inghetata in cartierul lor.

Pentru a savarsi Bigloo-ul, cei trei au folosit toata zapada din curtea lui Paul, beneficiind si de straturile de zapada ale altor curti. Totusi, construirea unui igloo urias este mai mult decat distractie, asa cum poate parea; presupune multe calcule si rabdare.

Zapada se amesteca cu apa si se transforma intr-un fel de fulgi de gheata, inainte de a fi bagata in containere de plastic. Fiecare "caramida" din Bigloo cantareste intre 30 si 45 kilograme, in functie de cantitatea de apa utilizata.



Inalt de peste 5 metri si cu un diametru de 8 metri, Bigloo este cel mai mare igloo construit vreodata, depasind fostul detinator de record ce masura 3,5 metri in inaltime si avea un diametru de 7,8 metri, realizat in 2008, in Canada. Tot ce ii mai trebuie acum este confirmarea oficiala a unui reprezentant al Cartii Guiness a Recordurilor.

Sursa: Odditycentral

CITESTE SI: