Un englez a fost aproape ucis de o bacterie carnivora

08 03. 2010, 12:57

Nicholas Macartney, in varsta de 36 de ani, tocmai se intorsese de la spital, dupa ce s-a recuperat in urma unui transplant renal, atunci cand bacteria a inceput sa ii roada carnea din partea inferioara a piciorului, in care i s-a strecurat printr-o rana a membrului.

In 48 de ore, barbatul a fost internat in spital, luptandu-se pentru viata sa, dupa ce a fost diagnosticat cu fasceita necrozanta, o infectie bacteriana rara, care poate distruge pielea si tesuturile moi de sub ea.

"Mi s-a spus ca daca nu sunt operat de urgenta, risc sa mor intr-o jumatate de ora", declara barbatul. Muschii si pielea cangrenate au fost indepartate din piciorul drept al pacientului, in incercarea de a opri infectia, iar pielea i-a fost grefata de pe piciorul stang pe membrul afectat.

"Simteam o durere agonizanta ce nu avea sa treaca cu nicun fel de analgezice. Este de neinteles cum o cantitate microscopica de mizerie poate transporta o bacterie atat de dureroasa si de letala", a mai adaugat Nicholas Macartney, dupa ce a iesit din operatie.

Sursa: Theargus

CITESTE SI: