Mister sinistru: peste 100 de grauri au cazut morti intr-o gradina din Anglia

11 03. 2010, 14:08

Duminica dimineata, proprietara, Julie Knight, in varsta de 53 de ani, a gasit, pe o suprafata de numai cativa metri patrati, un "covor" de culoare inchisa, alcatuit din peste 100 de pasari cu ciocurile insangerate si ghearele incovoiate.



Cei mai multi grauri erau deja morti, in timp ce cativa mai miscau spasmodic din cate o aripa, inainte de a fi eutanasiati de veterinarii chemati de doamna Knight. In opinia unuia dintre medici, cauza mortii acestor pasari ramane un "mister", singura explicatie plauzibila putand fi aceea ca stolul era urmarit de o pasare de prada, iar graurii s-au izbit de sol atunci cand au schimbat brusc directia, pentru a scapa de urmaritor.



Incidente oarecum similare, in care zeci de pasari au cazut moarte la pamant dintr-o data, sunt inregistrate in toata lumea, pesticidele si coliziunile fiind uneori invinuite de asemenea episoade. Expertii care au analizat cazul de fata se declara totusi surprinsi. Ei elimina posibilitatea ca pasarile sa fi intrat una in cealalta, deoarece dispun de stimuli foarte eficienti de pastrare a distantei dintre ele.

In cazul fiecarui graur s-au constatat leziuni fizice - aripi fracturate sau ciocuri sfaramate, dar nu si alte probleme de sanatate sau urme de toxine. Se stie ca zburatoarele nu au lovit nici cablurile de tensiune deoarece s-ar fi prabusit imediat sub acestea. Singura posibila explicatie ramane cea a unei urmariri, care ar fi fortat stolul sa se izbeasca de pamant, cred expertii.

Sursa: Dailymail

CITESTE SI: