Prima pagină D:News

S-a trezit din coma ca sa afle ca are accent strain

Redactia Descopera.ro | 03.17.2010 | ● Vizualizări: 846
S-a trezit din coma ca sa afle ca are accent strain     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Scotianul Tom Paterson din orasul Largs, din apropiere de Glasgow, a devenit peste noapte o ciudatenie dupa ce, trezit dintr-o coma de 6 saptamani, a realizat ca a capatat nu unul, ci mai multe accente din tari pe care nu le-a vizitat niciodata, anunta EveningTimes.

"Toata viata mea am fost Tom din Largs. Acum, toti cred ca sunt Tomasz din Polonia. Ceea ce e si mai ciudat este ca am fost si portughez, spaniol, francez, chiar si israelit. Iar cele mai comune accente pe care le folosesc involuntar sunt cele din Belgia, Norvegia si Germania", sustine scotianul.

Expertii sustin ca vinovat de aceasta situatie bizara este accidentul de masina care l-a lasat pe Tom Paterson intr-o coma profunda de 6 saptamani si care i-a afectat anumite parti ale creierului. Chiar daca extrem de rare, astfel de afectiuni au mai fost intalnite. Celebru este cazul unui englez care, in urma unui accident similar, a inceput sa vorbeasca cu un puternic accent francez , accent pe care l-a pierdut ulterior in favoarea unuia irlandez. Un alt caz de notorietate este cel al unei femei din SUA care, in urma unor leziuni puternice asupra creierului, si-a pierdut total accentul englezesc.

Sindromul Accentului Strain este considerat o boala extrem de rara a creierului, boala cauzata de deteriorarea centrilor vorbirii. Intre 1941 si 2009 s-au inregistrat numai 60 de cazuri.

Sursa: EveningTimes

CITESTE SI:

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI