Se arata Fecioara Maria in Bosnia?

19 03. 2010, 12:49

Totusi, aparitiile despre care se vorbeste de aproape trei decenii nu au primit niciodata recunoasterea oficiala a Bisericii Catolice. Acum, o comisie alcatuita din 20 de membri va cerceta situatia si va raporta rezultatul Congregatiei Doctrinei Credintei, corpul docrinal cel mai inalt.

Timp de aproape 30 de ani, s-a spus ca Fecioara Maria apare in fiecare zi in Medjugorje, imbracata, uneori, intr-o rochie de culoare gri si acoperit cu un voal, iar alteori in aur, cu o coroana de stele pe cap si plutind pe un nor. Se spune, de asemenea, ca Fecioara ar vorbi in limba croata si ar comunica vorbele: "Am venit pentru ca aici sunt multi credinciosi adevarati. Doresc sa preschimb si sa reconciliez cu voi toata omenirea." Aparitiile ar fi precedate de sclipiri luminoase, in timpul carora vocile martorilor nu mai pot fi auzite.

Insa Bisereica Romano-Catolica a supus unor dezbateri indelungate credibilitatea acestor fenomene. Pana ce comisia trimisa la fata locului isi va raporta constatarile inaltului corp doctrinal al Bisericii, cei convinsi de aparitii vor continua, probabil, sa aglomereze micul oras bosniac. Se estimeaza ca aproximativ 30 de milioane de oameni au vizitat Medjugorje de la prima marturile a ceea ce localnicii numesc "Doamna Noastra".

Sursa: BBC

CITESTE SI:

Cunoaste lumea in care traiesti: