Peretele “de ciunga” din Seattle – o atractie lipicioasa (FOTO)

25 03. 2010, 12:59

Localizat pe Aleea Post, sub Park Place Market, Peretele de Guma si-a inceput "cariera" la inceputul anilor '90, atunci cand oamenii, iritati si plictisiti de statul la coada pentru achizitionarea biletelor de teatru de la casa din apropiere, au inceput sa isi lipeasca gumele de mestecat pe peretele pe langa care avansau. La inceput, guma era folosita pentru a lipi de zid mici monede, dar, in timp, traditia fiselor a disparut, iar cea a gumei a ramas.

Personalul teatrului a racait Peretele de Guma in doua randuri, dar a renuntat in 1999, atunci cand acesta a devenit o atractie turistica certificata a Seattle-ului. Acum, peretele este acoperit cu mii de bucati de guma de mestecat, de orice culoare imaginabila. Si, pe masura ce este tot mai plin, arta din guma de mestecat devine tot mai sofisticata. Se pot observa nume scrise cu bucati de guma si simboluri precum semnul pacii.

Dar, in acelasi timp, Peretele de Guma din Seattle ramane si una dintre cele mai pline de microbi destinatii de pe Pamant. Intr-o clasificare intocmita de Trip Advisor, a obtinut locul doi, dupa Blarney Stone, din Irlanda, sarutata de toti trecatorii.

Sursa

CITESTE SI: