Sfarsitul lumii nu va veni in 2012!

31 03. 2010, 12:45

O celebra predictie a civilizatiei Maya sustine ca civilizatia noastra isi va afla sfarsitul in anul 2012. Totusi, Kristine Larsen dezminte aceasta premisa. Profesoara tine prelegeri si redacteaza articole despre felul in care aceste profetii au sens doar pentru cei ignoranti fata de stiinta si necunoscatori, in adevaratul sens, ai calendarului mayas.

"Calendarul lor este reprezentat in cicluri. Unul dintre aceste cicluri se numeste Bak'tun, sau Marele An, care dureaza 144.000 de zile. Sa ne gandim la incheierea unui asemenea ciclu ca la sfarsitul unei decade sau al unui secol, pentru noi. Este o perioada mult mai cuprinzatoare si mai importanta decat un an, dar nimic mai mult", declara doamna Larsen.

Conform profesoarei, actualul "Mare An" se incheie in 2012, insa, aceasta finalizare nu prezice nimic mai mult decat inceperea unui nou ciclu. Este, afirma astronomul, echivalent cu a privi un calendar ce se termina in data de 31 decembrie si a avea convingerea ca acest lucru coincide cu sfarsitul lumii.

Kristine Larsen crede ca cel care a lansat teoria "2012" este un adept al Convergentei Armonioase, Jose Arguelles, care a mai anuntat Amaghedonul si in august 1987, atunci cand o alta aliniere a planetelor din sistemul nostru solar a avut loc, asemanator cu ceea ce astronomii confirma ca va avea loc in momentul 21.12.2012. Singura temere a cercetatoarei este aceea ca, aflati inca sub influenta ideilor promovate pe toate mediile, peste tot in lume vor aparea cazuri de oameni in stare sa se raneasca, fie pe sine, fie pe altii, de panica sau din convingere ca sfarsitul ii asteapta dupa colt.

Sursa: NBC

CITESTE SI:

Descopera lumea in care traiesti: