Sforaiti? V-ati gandit la laser?

13 04. 2010, 13:07

Dupa mai mult de zece ani de diagnosticari si tratamente gresite pentru alergii si viroze, afectiunea de care suferea Jaqui a fost in sfarsit identificata. Femeia suferea de turbinatii nazale marite, o boala prezenta la sute de mii de oameni, in special barbati, multi nerealizand ca sufera de aceasta afectiune pana in momentul in care turbinatiile cresc atat de mari incat blocheaza procesul firesc al respiratiei. Turbinatiile sunt excrescente osoase care se dezvolta sub tesutul moale din interiorul narilor.

"Excrescentele au totusi o functie deosebit de importanta, deoarece filtreaza praful si particulele si incalzesc fluxul de aer inspirat inainte ca acesta sa intre in plamani. In unele cazuri, turbinatiile pot creste exagerat de mari ca raspuns la diferite alergii respiratorii", spune Anastasia Rachmanidou, chirurg O.R.L. in cadrul Lewinsham Hospital NHS Trust.

In ultimii ani, problema a devenit tot mai frecventa si in cazul celor care sufera de astm sau sunt afectati de procesul imbatranirii. Cea mai buna solutie in cazul lui Jaqui Piner, a constant intr-o interventie laser care a eliminat eficient excrescentele nazale. Procedura medicala s-a desfasurat sub anestezie locala, iar in noaptea imediat urmatoare operatiei, pacienta a putut dormi linistita pentru prima data in ultimii ani.

Sursa: DailyMail

CITESTE SI :

DESCOPERA lumea in care traiesti: