Chinezii au trecut la sterilizarea in masa

23 04. 2010, 06:00

Departamentul pentru planificare familiala din China a retinut circa 10.000 de barbat si femei in ceea ce se vrea prima campanie de sterilizare in masa la nivel mondial. Nefericitii au fost acuazati oficial ca au incalcat legile chineze in vigoare care restrictioneaza numarul de copii dintr-o familie. La sfarsitul deceniului 1970, autoritatile chineze au lansat politica nationala care obliga cuplurile casatorite sa aiba un singur copil.

Derulata sub numele de "Un cuplu - un copil", campania care continua si in prezent, a fost presarata de nenumarate episoade violente care au inclus avorturi fortate, castrarea barbatilor si legarea trompelor uterine la femei, totul culminand cu cazuri de ucidere a nou-nascutilor, acolo unde se descoperea ca parintii mai aveau deja un urmas.

In prezent, un numar de 1.300 de persoane, "suspectate" ca si-ar mai dori un copil, sunt arestate in orasul Puning din sudul provinciei Gunandong. Detinutii sunt obligati sa asculte zilnic recitarea pasajelor din legile statale care limiteaza numarul de copii intr-o familie obisnuita, dupa cum relateaza cotidianul local Nanfang Countryside Daily, preluat ulterior de marile agentii de stiri internationale.

In provincia Gunadong, sunt detinuti in prezent 9.559 de barbati si femei care au incalcat legea, fiind pe cale sa fie sterilizati. Circa jumatate din numarul celor retinuti au inaintat plangeri autoritatilor, dar analistii politici sunt sceptici in privinta sanselor acestora de a scapa de sterilizarea fortata. La ora actuala, China este cea mai populata tara a lumii, cu un numar de 1,3 miliarde locuitori. Conform estimarilor, daca nu se iau masuri, in anul 2025 numarul chinezilor va depasi cifra de 1,4 miliarde.

Sursa: FoxNews

CITESTE SI :