Cum arata o “corida” in India? (FOTO)

11 05. 2010, 13:01

Anticul sport oriental aduna grupuri de tineri curajosi impotriva unor tauri furiosi gata sa ucida pe oricine le sta in cale. Numele sportului vine din alaturarea cuvintelor "salli" si "kadu", care inseamna legarea unei monede de coarnele taurului dezlantuit. Scopul lui Jallikattu este ca participantii sa agreseze taurul suficient de mult incat acesta sa cada rapus, iar ei sa obtina un anumit premiu pus in joc.



Dar provocarea este mare, caci animalele sunt extrem de agresive, iar jucatorilor nu le este permis sa se apare cu altceva decat cu propriile trupuri. In vechime, Jallikattu era folosit de regi pentru a-si testa potentialii gineri. Cel care reusea sa rapuna taurul castiga mana printesei. Astazi, premiile constau in bani, lanturi de aur, ceasuri si motociclete. Daca niciunul dintre concurenti nu reuseste sa calareasca taurul pana acesta oboseste, premiul ii revine proprietarului bovinei.



Zeci de mii de participanti si privitori se aduna de fiecare data cand un joc Jallikattu este programat si de cele mai multe ori mii dintre ei ajung in spitale, cu rani grave, unii chiar pierzandu-si vietile. Traditie veche de secole in regiunea Tamil Nadu, Jallikattu a fost interzis in 2008, sub acuzatia ca taurilor li se da alcool si le este improscat in fata praf iute pentru a ii face cat mai agresivi. Interdictia a fost ridicata, dar animalele sunt acum verificate de echipe de veterinari inainte de a se prinde in rafuiala cu oamenii.

Sursa: Odditycentral

Sursa foto: Flickr

CITESTE SI:

DESCOPERA LUMEA IN CARE TRAIESTI!