Un monstru a esuat pe malul unui lac canadian (FOTO)

26 05. 2010, 11:24

Animalul a fost gasit in timp ce plutea in apropierea tarmului, cele doua asistente nefiind constiente de prezenta sa decat in momentul in care cainele uneia dintre ele a intrat in apa pentru a trage la tarm cadavrul. "Parea o incrucisare intre o vidra si un castor. Intregul corp era acoperit de o blana tepoasa, de culoare bruna, exceptie facand capul si labele. Ceea ce este si mai ciudat, este faptul ca animalul nu seamana cu nimic cunoscut iar dimensiunile sale par, la prima vedere, diferite de cele ale unui castor sau ale unei vidre", a declarat una dintre asistente pentru presa locala.



Membrii unei comunitati amerindiene sustin, insa, ca stiu despre ce este vorba. Animalul in cauza poarta si un nume in traditiile locale, omajinaakoos, insemnand "cel urat", si obisnuia sa arate la un interval mare de timp amerindienilor. "Nimeni nu a mai vazut unul de peste 40 de ani. In fapt, bunicul meu obisnuia sa ne vorbeasca despre el. Spunea ca este un carnivor feroce si ca avea obiceiul sa ucida castori pentru a-i devora", sustine John McKay, un batran in varsta de 65 de ani.



Biologii canadieni sunt, insa, mai rezervati si asteapta rezultatele testelor de laborator pentru a identifica specia din care face parte animalul. Ei aduc in discutie un caz similar ce a avut loc in Noua Zeelanda in urma cu mai multi ani. Atunci, "monstrul" adus de ape s-a dovedit a fi doar un raton inecat, al carui cadavru fusese deformat total din cauza descompunerii si a efectelor apei.



Sursa: TheStar

CITESTE SI: