O plimbare in natura face cat o ceasca de cafea

07 06. 2010, 13:40

Te simti obosit, lipsit de energie, la un moment dat, in cursul unei zile petrecute cu munca de birou? In locul unei cesti de cafea (a nu stiu cate pe ziua de azi), mai bine ia o mica pauza si plimba-te pe afara, daca ai in preajma un spatiu verde cat de mic.

Recomandarea vine din partea cercetatorilor de la Universitatea Rochester, SUA, si se bazeaza pe rezultatele obtinute in urma a cinci tipuri de experimente realizate cu participarea a 537 de studenti.

Experimentatorii au masurat nivelurile de energie ale participantilor si au evaluat dispozitia acestora dupa petrecerea unor intervale de timp in medii diferite - in interior sau afara, in spatii construite sau in apropierea unui rau.

Rezultatele au aratat ca, dupa numai 20 minute petrecute in natura, studentii aveau un nivel de vitalitate considerabil crescut; chiar si simplul fapt de a se imagina in natura ii facea sa se simta mai plini de energie.

Autorii studiului afirma ca o conexiune cu mediul natural este vitala pentru organismul uman, dand acestuia mai multa energie si o rezistenta mai mare in fata bolii, iar incursiunile in natura, chiar scurte, sunt cu atat mai importante pentru cei care isi petrec cea mai mare parte a timpului in spatii construite.

Sursa: Telegraph Science

CITESTE SI: