Prima pagină D:News

Vitamina B6 si metionina reduc riscul de cancer la plamani

Redactia Descopera.ro | 06.17.2010 | ● Vizualizări: 967
Vitamina B6 si metionina reduc riscul de cancer la plamani     vitamine, cancer, plamani, dieta, ADN + zoom
Galerie foto (1)

O ampla analiza epidemiologica a dovedit ca niveluri hematice ridicate de vitamina B6 si metionina, un aminoacid esential, sunt asociate unei reduceri a riscului de a dezvolta un cancer la plamani, chiar si in cazul fumatorilor.

Studiul a fost realizat de cercetatorii de la International Agency for Re¬search on Cancer, cu sediul la Lyon, in Franta, dupa ce cateva studii precedente au indicat ca deficiente de vitamine din complexul B pot duce la o crestere a riscului de alterari ale ADN-ului si mutatii genetice.

"Avand in vedere implicarea lor in mentinerea integritatii ADN-ului si in exprimarea genelor, acesti nutrienti joaca cel mai probabil un rol important in inhibarea dezvoltarii cancerului si ofera posibilitatea modificarii riscului prin intermediului unor schimbari in dieta", au explicat autorii studiului intr-un articol publicat in revista JAMA. Cercetatorii au analizat in studiul lor probe de sange prelevate in cadrul proiectului EPIC (European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition), in care au fost inrolate 519.978 persoane, intre 1992 si 2000.

"Rezultatele noastre sugereaza ca o valoare peste medie atat de Bl, cat si de metionina sunt asociate unei reduceri cu 50% a riscului de a dezvolta un cancer la plamani", au precizat oamenii de stiinta.
Sursa: Le Scienze

CITESTE SI:

Tag-uri: vitamine | cancer | plamani | dieta | ADN