Jedi printre noi: laserele cu putere uriasa de distrugere, la indemana copiilor

17 06. 2010, 13:29

Aparatul, cu o raza de 1.000 de ori mai puternica decat radiatia solara la nivelul Pamantului, este marcat de producatori drept "cel mai periculos laser creat vreodata". Din acest motiv, autoritatile de protectie a consumatorilor se declara ingrijorate cu privire la comercializarea modelului Spyder III Pro Arctic si emit avertismente impotriva utilizarii sale.



Dimpreuna cu posiblitatea de a orbi, a arde si a cauza cancer unei persoane, creatorul din Hong Kong al produsului, Wicked Lasers, recunoaste ca o secunda de patrundere a unei asemenea raze laser in carlinga unui avion poate starni un dezastru. In plus, nici pretul dispozitivelor nu este unul tocmai prohibitiv, el putand fi comandat si peste hotare, pentru o suma mai mica de 200 de euro. Chiar site-ul producatorului mentioneaza: "Sintagma "extrem de periculos" este o subestimare a puterii de 1 watt a acestei raze".



Deoarece laserele sunt produse in Asia, iar acolo legile nu interzic comercializarea lor catre publicul larg, institutiile de reglare a standardelor comerciale din alte tari nu au ce sa faca pentru a impiedica vanzarea lor prin intermediul Internetului.

Sursa: Yahoo News

DESCOPERA lumea in care traiesti!

CITESTE SI: