Prima pagină D:News

Ascunde NASA detalii privind descoperirea a sute de exoplanete?

Redactia Descopera.ro | 06.22.2010 | ● Vizualizări: 494
Ascunde NASA detalii privind descoperirea a sute de exoplanete?      kepler, exoplaneta, extraterestru, misiune spatiala, secret, NASA + zoom
Galerie foto (1)

Doar existenta a sase noi exoplanete, aflate in afara sistemului nostru solar, a fost confirmata de catre cercetatorii NASA, si asta in ciuda vocilor care sustin ca dintre cele 156.000 de stele analizate cu ajutorul telescopului spatial Kepler, peste 700 sunt exoplanete. Cei 28 de membri ai echipei Kepler sunt acuzati ca tin secrete detaliile privitoare la planetele identificate in afara sistemului solar – o decizie des intalnita in randul astronomilor, dar care starneste aprigi controverse.

Telescopul spatial Kepler este destinat identificarii planetelor asemanatoare Terrei, care orbiteaza in jurul unui Soare propriu, si care, implicit, au sanse ridicate sa sustina viata. Scepticii, printre care se afla si ziaristii de la Nature si New York Time, sustin ca detin informatii cu privire la o lista secrete pe care au fost deja adaugate peste 400 de planete de interes, dintr-un numar aproape dublu de exoplanete descoperite pana in prezent.

Cercetatorii NASA sustin, insa, ca nu pot face afirmatii nesigure si ca o analiza a corpurilor ceresti este imperios necesara inainte de a face anunturi atat de importante, o declaratie care lasa si mai mult loc speculatiilor.

"Rezultatele vor fi cu atat mai bune cu cat vom aloca mai mult timp pentru a strange date si informatii cu care sa le sustinem", este afirmatia deloc multumitoare a lui David Kock, unul dintre specialistii implicati in proiectul Kepler.

Sursa: PopScience

CITESTE SI: