A fost inaugurat primul sat al elefantilor!

23 06. 2010, 13:25

Un numar de 51 de grajduri specializate au fost construite in satul Kunda din statul indian Rajastan, in scopul adapostirii mahutilor (ingrijitori de elefanti), precum si al gazduirii imenselor pahiderme. Autoritatile statale au alocat terenul destinat elefantilor in apropierea fortului Amer si al capitalei Jaipur.

In fiecare an, peste 1,4 milioane de turisti viziteaza atat fortul, cat si celelalte obiective turistice din zona, iar calatoria pe spinarile elefantilor tine de specificul local si este foarte gustata de turisti. Ministrul Turismului din Rajastan, Bina Kak, care a inaugurat centrul, a declarat ca intreg complexul de cladiri este un mare cadou din partea oamenilor pentru incarnarile zeului Ganesha.

Pana in prezent, 51 de elefanti dintr-un total de 113 sunt deja cazati aici. "Sunt foarte emotionat, este un vis de 40 de ani care astazi prinde realitate. Calatoriile pe elefanti sunt foarte catutate atat de turistii indieni, cat si de cei straini. Oamenii se simt ca niste regi din vechime atunci cand stau pe spinarea elefantilor", afirma Abdul Rashid, presesintele Asociatiei Propietarilor de Elefanti. Un elefant face 4 curse pe zi, aducand stapanilor sai un castig zilnic de 20 $, dintre care 4,30 $ sunt rezervati ingrijirii si hranei elefantului. Satul beneficiaza de un lac artificial si o clinica veterinara.

Sursa: BBCNews

CITESTE SI: