Prima pagină D:News

Badarania la locul de munca scade productivitatea

07.08.2010 | ● Vizualizări: 128
Badarania la locul de munca scade productivitatea     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Un studiu publicat in prestigiosul British Medical Journal avertizeaza in privinta efectelor negative asupra productivitatii, in cazul in care mojicia este tolerata, in orice fel de companie.

Conform rezultatelor studiului, daca un coleg sau sef se poartaurat cu un angajat, riscul ca acesta sa faca greseli la locul demunca este mult mai mare.
In cadrul unui experiment subsidiar studiului, un profesor si-ainsultat si umilit in mod repetat sudentii la cursuri, pentru aanaliza modul in care atitudinea badaraneasca afecteaza capacitateade memorare a studentilor.

"Mitocania si ironiile gratuite creaza un stres puternic lanivel emotional, stres care duce la pierderea capacitatilorcognitive care ne ajuta in reglarea proceselor emotionale", afirmadr. Rhona Flin, din cadrul Universitatii din Aberdeen.
Aceasta declara, in continuare, ca legatura evidenta intreperformanta profesionala si mitocaniile indreptate impotriva unuiangajat are efecte foarte puternice si poate sa implice chiarmodificari serioase ale starii de sanatate.
S-a mai constatat, de asemenea, ca in blocurile operatorii,agresivitatea verbala a rudelor pacientului, duce intotdeauna ladiminuarea performantelor echipei de medici care urmeaza sa intrein operatie.

Sursa: DailyMail

CITESTE SI: