Secretul activitatii antibacteriene a mierii

14 07. 2010, 11:22

Mai exact, cercetatorii olandezi au descoperit ca albinele produc o anumita proteina, denumita "difensina 1", pe care-o adauga mierii. Iar proteina in chestiune, au explicat oamenii de stiinta, ar putea fi utilizata pentru protejarea de infectii si arsuri, in tratamentul infectiilor dermatologice si, in viitor, la dezvoltarea de noi medicamente capabile sa combata infectiile rezistente la antibiotice. "Am clarificat in totalitate bazele moleculare ale activitatii antibiotice a mierii", a comentat unul dintre cercetatori, Sebastian A.J. Zaat.

In cadrul studiului lor, oamenii de stiinta au dezvoltat o metoda de determinare si masurare selectiva a activitatii antibacteriene a tuturor compusilor existenti in miere, si au stabilit ca buna parte din efectele "miraculoase" ale acesteia se datoreaza acestei proteine, difensina 1, esentiala pentru sistemul imunitar al albinelor, adaugata in miere la final.

Sursa: Le Scienze

CITESTE SI: