Lemurian misterios fotografiat in premiera

20 07. 2010, 13:41

Fotografiile au fost realizate in padurile montane din centrul insulei Sri Lanka, in plin habitat al lorisului lenes din specia Horton Plains (Loris tardigratus nycticeboides, pe numele sau stiintific). Lemurianul in cauza a mai fost observat in salbaticie de doar patru ori din anul 1937 pana in prezent, ceea ce i-a facut pe numerosi cercetatori sa-i declare specia complet disparuta din Natura.

Imaginile aduc noi informatii despre un animal prectic necunoscut pana in prezent. Spre exemplu, se poate observa ca misteriosul loris are membrele mai scurte si mai solide, comparativ cu celelalte specii de lorisi din insula.

"Sutem entuziasmati de realizarea primelor fotografii ale acestui lemurian considerat disparut de toata comunitatea stiintifica din lume. Avem acum dovada ca specia sa a continuat sa supravietuiasca timp de 65 de ani. Redescoperirea aduce noi informatii despre specie, dar in prezent trebuie sa ne axam in primul rand pe protejarea si conservarea zonelor de paduri montane care alcatuiesc habitatul lorisului lenes Horton Plains" , declara Dr. Craing Turner din cadrul Zoological Society of London.

Sursa: DiscoveryNews



CITESTE SI: