Prima pagină D:News

A fost descoperit mormantul Sfantului Ioan Botezatorul?

Redactia Descopera.ro | 08.09.2010 | ● Vizualizări: 3339
A fost descoperit mormantul Sfantului Ioan Botezatorul?     ioan botezatorul, crestinism, relicve + zoom
Galerie foto (1)

O manastire construita in secolul 5 pe o insula din Marea Neagra, poate adaposti moastele care au apartinut profetului biblic care l-a botezat pe Mantuitor, Sfantul Ioan Botezatorul, dupa cum sustin arheologii si istoricii bulgari care au facut descoperirea.

Arheologii bulgari care au efectuat, in decursul saptamanii trecute, o serie de sapaturi sub biserica unei manastiri, au scos la iveala un relicvariu plin de oseminte omenesti care constau in fragmente de craniu, oasele unei maini si un dinte.

Manastirea respectiva se afla pe insula Sveti Ivan, situata in imediata apropiere a popularei statiuni de vacanta Sozopol de pe litoralul bulgaresc. La o prima analiza, arheologii bulgari sunt convinsi ca data de 24 iunie, inscriptionata pe vasul de alabastru cu osemintele umane, este o dovada sigura ca acesta contine nimic altceva decat moastele Sfantului Ioan Botezatorul, care conform traditiei crestine s-a nascut pe data de 24 iunie.

"Noi vom astepta pana cand vor fi efectuate mai multe studii, incluzand aici si o analiza antropologica detaliata, dupa care ne vom exprima parerea fata de aceasta descoperire. Noi credem ca moastele Sfantului Ioan Botezatorul sunt mai degraba raspandite in mai multe locuri din lume, decat sa fie adunate intr-o singura locatie, deci exista posibilitatea ca relicvele sa-i apartina cu adevarat Sfantului", declara Fabrizio Bisconti, superintendent al Comisiei Pontificale a Arheologiei Sacre de pe langa Vatican.

Conform traditiei crestine, Sfantul Ioan Botezatorul a fost decapitat din ordinul regelui Irod Antipa care a stapanit peste Galileea in primul secol al erei noastre.

Sursa: DiscoveryNews

*

Iti place literatura fantasy si horror? Participa la ultima etapa a concursului Stephen King - Un univers horror!

CITESTE SI: