Prima pagină D:News

Dosarele X: femeia care a descoperit primul OZN din secolul XX

Redactia Descopera.ro | 08.09.2010 | ● Vizualizări: 1246
Dosarele X: femeia care a descoperit primul OZN din secolul XX     OZN, farfurie zburatoare, extraterestri, dosarele x, documente secrete, dezvaluiri, fenomen supranatural, bizar + zoom
Galerie foto (1)

Scriitoarea de origine britanica Eleanor Kaye a detectat o farfurie zburatoare cu zeci de ani inainte ca termenul sa fie popularizat de gazetele americane, potrivit arhivei OZN a Ministerului de Aparare Britanic.

Conform propriilor declaratii, femeia a vazut, pe cand era copil, in 1926, o "farfurie rasturnata" inconjurata de lumini in zona coastei districtului metropolitan britanic North Cornish. Observarea OZN-ului a avut loc cu peste 20 de ani inaintea mediatizatei "intalniri" a americanului Kenneth Arnold, in 1947, cu un fenomen asemanator, eveniment care a condus la descrierea larg acceptata a acestor nave ca farfurii.

Desecretizarea si publicarea documentelor relationate cu fenomenul OZN de catre Arhivele Nationale a inceput in 2008, in urma unui potop de cererei care invocaul Actul Liberului Acces la Informare. Proiectul, care se afla momentan la jumatatea drumului, ar putea elibera in curand zeci de mii de pagini de documente cu acces pentru public.

O dezvaluire importanta facuta pana acum de aceasta miscare a transparentei este si aceea care il acuza pe Sir Winston Churchill ca a acoperit o intalnire foarte apropiata intre o nava a Fortelor Aeriene ale Coroanei si un OZN in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Fostul prim-ministru a ordonat ca incidentul inexplicabil consumat deasupra coastei estice a Angliei sa fie tinu secret vreme de cel putin 50 de ani, deoarece ar putea provoca panica in masa.

Sursa: Thisisplymouth

Descopera lumea in care traiesti:

CITESTE SI: