Prima pagină D:News

Cele mai bune nopti pentru Perseide

Redactia Descopera.ro | 08.11.2010 | ● Vizualizări: 970
Cele mai bune nopti pentru Perseide     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Este unul dintre cele mai coplesitoare spectacole celeste care pot fi observate, cu ochiul liber, de pe Pamant. Iar astronomii ii anunta pe observatorii de stele ca, acolo unde va fi senin, cerul din urmatoarele doua nopti le va oferi posibilitatea celui mai grandios dus de meteori din ultimii cinci ani, fenomen cunoscut sub denumirea de Perseide.

Perseidele se afla pe bolta nocturna aproximativ de la jumatatea lunii iulie, ele fiind un fenomen anual, caracteristic verii. Explicatia este aceea ca, in perioada 17 iulie - 24 august, Pamantul traverseaza o zona a orbitei sale populata de meteori desprinsi din coada cometei Swift-Tuttle, descoperita, in 1862, de astronomii Lewis Swift si Horace Tuttle. Denumirea Perseidelor deriva din numele constelatiei Perseu, locul de radiere al acestui val de "stele cazatoare".

Conform paginii de Internet a Societatii Astronomice Romane de Meteori (SARM), "in anul 2010, activitatea curentului de meteori Perseide va fi foarte bine observata din Romania, deoarece Luna lipseste cu desavarsire de pe cer, iar maximum de activitate este prognozat a avea loc in noaptea de 12 - 13 august, intre orele 02:30 si 05:00. Meteorii se pot observa cu ochiul liber din zone lipsite de poluare luminoasa.".

Sursa: Dailymail; SARM

*

Participa la ultima etapa a concursului Stephen King - Un univers horror

Urmareste serialul video DESCOPERA DAVINCI LEARNING!

*

DESCOPERA LUMEA IN CARE TRAIESTI!

CITESTE SI: