Home » D:News » Ploaia de meteori, vizibila in aceasta noapte in Romania

Ploaia de meteori, vizibila in aceasta noapte in Romania

Ploaia de meteori, vizibila in aceasta noapte in Romania
Publicat: 12.08.2009
Vara aceasta marcheaza o perioada bogata in evenimente astrologice. Dupa cea mai lunga eclipsa totala de soare din secolul XXI, care nu a fost vizibila din Romania, urmeaza o ploaie de meteori si o eclipsa partiala de Luna.

Perseidele, curentul de meteori denumit dupa constelatia Perseu, are loc anual si se manifesta sub forma unei ploi de meteoriti. Sursa acestora este cometa Swift-Tuttle, care orbiteaza Soarele odata la 133 de ani. In realitate, meteoritii sunt resturi de materie cosmica, de foarte mici dimenisuni, care se aprinde odata cu intrarea in atmosfera Pamantului, deplasandu-se cu viteze uimitoare de pana la 220 000 de kilometri pe ora.

Desi ploaia de “stele cazatoare” a inceput deja, fenomenul va atinge varful in noaptea de 12 spre 13 august. Aparitiile vor avea loc cu o frecventa de 50 pana la 100 de meteori pe ora, putand fi observate cel mai bine in afara marilor orase luminate, care au si dezavantajul de a fi poluate.

Urmatorul eveniment astronomic al lunii august, eclipsa partiala de Luna, va avea loc in noaptea de 16 spre 17 august si va fi vizibila din Romania.

Sursa: The Independent

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase