Formula strangerii de mana perfecte

18 08. 2010, 12:19

Se spune ca fiecare om, pe parcursul vietii, o face cel putin de 15.000 de ori: este vorba despre strangerea de mana, iar cercetatorii care au studiat-o au ajuns la concluzia ca un procent de 20% dintre persoane uraste sa dea mana cu cei din jur, de aceea si acest gest este de multe ori facut intr-un mod fortat si neplacut. Dar daca atunci cand dati mana cu cineva priviti in pamant debitand prostii, si mai ales aveti mana rece, moale si umeda, cu siguranta veti transmite interlocutorului o impresie proasta. "Strangerea de mana este unul din elementele cruciale in relatiile interpersonale si formarea unei prime impresii despre cineva. Dezvaluie rapid aspecte importante despre personalitatea persoanei pe care-o avem in fata: daca este prea <soft> indica o nesiguranta, in timp ce o strangere prea scurta poate fi un indicator al arogantei", afirma Geoffrey Beattie, seful cursului de Stiinte psihologice la Universitatea Manchester (Marea Britanie).

Exista totusi si o solutie la indemana, in adevaratul sens al cuvantului, infailibila din punct de vedere matematic pentru a realiza strangerea de mana perfecta. In formula pusa la punct de Beatie (PH = √ (e2 + ve2)(d2) + (cg + dr)2 + π{(4<s>2)(4<p>2)}2 + (vi + t + te)2 + {(4<c>2 )(4<du>2)}2) exista o sumedenie de variabile, de la contactul vizual, abordarea verbala, surasul si forta mainii, la cat de uscata este aceasta, tenperatura, consistenta si pozitia mainii, pana la cat de completa este strangerea, controlul gestului si durata.

Si-atunci, cum e strangerea perfecta? Regulile sunt acelasi si pentru femei si pentru barbati: se ofera celuilalt mana dreapta, cu o strangere ferma, dar nu excesiva, intr-un punct aflat la jumatatea distantei dintre cel care intinde mana si persoana din fata. Apoi, palma trebuie sa fie uscata si proaspata si mainile stranse trebuie sa fie scuturate de 3 ori, dar durata sa nu depaseasca 2-3 secunde. Cel cu care dai mana trebuie privit in ochi, cu un suras spontan pe fata si cu o forma de salut sau prezentare adecvata situatiei.

Banal? Nu la fel gandesc oficialii britanici ai unei companii auto, care au inserat un curs de strangere de mana corecta in programul de pregatire a oamenilor lor de vanzari, si care au subventionat si studiul lui Beattie (evident mai mult pentru a-si face publicitate decat din dragoste pentru stiinta).

Sursa: Focus

DESCOPERA LUMEA IN CARE TRAIESTI!

CITESTE SI: