Celebrul “Suflet Rus” poate salva America?

18 08. 2010, 08:00

Parafrazandul pe E.E. Cummings care declara ca: "America face greseli cumplite. America poarta o vinovatie colosala pentru starea de fapt din lume, dar un singur lucru nu poate fi negat: acela ca America este intotdeauna in miscare. Se indreapta intr-adevar spre Iad, dar cel putin nu sta pe loc", analistii si sociologii rusi sunt de parere ca S.U.A. sunt asemenea unui gigant muribund, distrus din interiorul sau, si care mai poate fi salvat doar printr-o infuzie sanatoasasa de spirit, atitudine si mentalitate tipic ruseasca.

In concluziile specialistilor de la Moscova, vinovata de caderea Americii nu este criza economica, rata crescuta a obezitatii sau societatea extrem de divizat, ci insasi decaderea morala si spirituala a societatii, alaturi de lipsa unei identitati proprii de care se face vinovat fiecare individ american, expertii rusi facand in acest sens o paralela intre momentele de dinaintea destramarii Imperiului Roman si situatia actuala a Americii.

In contrast, rusii inca beneficiaza de o puternica legatura cu Natura, au o alimentatie simpla, dar naturala, sunt mai sanatosi genetic, feminismul inexistent din sociatatea rusa nu are cum sa ameninte celula familiala, iar oamenii nu sunt dependeti de tehnologie, fapt care le permite sa aiba o conditie fizica ideala si un mental exersat zilnic.

Cu alte cuvinte, in opinia rusilor, Statele Unite ar trebui sa admita ca au foate multe de invatat de la Rusia, cu toate ca multi americani inca sufera de sindromul "Razboiului Rece" si nu inteleg ca Rusia nu mai este URSS. Rusia este o tara matura, cu o traditie indelungata si care a surpavietuit cu bine tuturor tarelor istorice incluzand comunismul, secretul sau stand in autenticele valori si trasaturi definitorii ale "Sufletului Rus".

Sursa: RiaNovosti

DESCOPERA LUMEA IN CARE TRAIESTI!

CITESTE SI: