Putin declara: oamenii au ajuns mai rai decat ursii

25 08. 2010, 13:04

Alarmat de cresterea cazurilor de braconaj din Kamceatka, premierul Putin a efectuat o vizita surpriza intr-o rezervatie din sudul acestei peninsule din Extremul Orient al Rusiei.
Aici a fost intampinat de catre Tikhon Shpilenok, directorul rezervatiei, care l-a asigurat pe premierul rus ca pe acele meleaguri inca traieste cea mai mare populatie de ursi bruni din lume.

Putin a tinut sa il intrebe pe directorul Shpilenok despre cazurile tot mai dese de braconaj raportate din interiorul rezervatiei. Conform declaratiilor autoritatilor rezervatiei, ultimul caz inregistrat s-a petrecut pe data de 14 august, anul curent, cand padurarii au reusit sa prinda un grup de braconieri care instalau capcane pentru ursi.

Conform datelor, braconierii se fac vinovati de uciderea a circa 600 de ursi anual. In anul 2007, politia si padurarii locali au capturat o salupa unde au gasit depozitate un numar de 400 labe de urs care urmau sa fie trimise in China.

Sefii rezervatiei i-au aratat lui Putin Lacul Kuril, unde se afla zona cu cei mai multi somoni din lume care poposesc aici pentru depunere icrelor, lacul fiind si un important loc de hranire pentru ursii din Kamceatka. In fata jurnalistilor care l-au intrebat daca ursii din zona sunt periculosi pentru oameni, Vladimir Putin a raspuns in stilul sau caracteristic, rece, direct si fara replica: "Cred ca bietii ursi trebuie sa se fereasca de oameni. Oamenii din zielele noastre au ajuns mult mai rai decat ursii".

Sursa: RiaNovosti

CITESTE SI: