Prima pagină D:News

iPhone "salveaza vieti" (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 09.01.2010 | ● Vizualizări: 148
iPhone salveaza vieti     no tags + zoom
Galerie foto (2)

Peste trei milioane de medici au descarcat o aplicatie pentru iPhone, menita sa inlocuiasca stetoscoapele in spitalele din Regatul Unit.

Aplicatia iStethoscope, creata de Peter Bentley de la Colegiul Universitar London, a fost initial dezvoltata ca nimic altceva decat o jucarie. Dar acum, peste 500 de utilizatori descarca zilnic versiunea gratuita a programului, despre care expertii spun ca a salvat deja vieti.

Pentru a folosi aplicatia, iPhone-ul trebuie atins de pieptul pacientului astfel incat microfonul integrat al aparatului sa detecteze bataile inimii. Utilizatorul agita apoi telefonul pentru a asculta ultimele opt secunde de inregistrare si a vizualiza o spectrograma si o fonocardiografie pe ecranul aparatului. Diagramele pot fi, apoi, transmise prin e-mail unui specialist.Creatorul aplicatiei sustine ca posibile viitoare aplicatii ieftine iPhone pentru uz medical sunt tinute in loc din pricina regulilor demodate care impiedica telefoanele inteligente sa devina dispozitive medicale. Tot Bentley declara ca ar putea crea un scanner cu ultrasunete mobil sau o aplicatie capabila sa masoare nivelurile de oxigen din sange, insa este oprit de reglementari.

Sursa: Dailymail

Descopera lumea in care traiesti:

CITESTE SI: