Jucarii mai putin obisnuite: animale cu probleme psihice

13 09. 2010, 13:17

Animalele de jucarie bolnave sufera de toate afectiunile psihice contemporane, de la depresie acuta la dedublarea personalitatii; fiecare jucarie vine cu o carte de povesti in care se explica cum a ajuns in... asemenea hal, un dosar medical si un plan de tratament.

Martin Kittsteiner, creatorul colectiei mai putin obisnuite, are 36 de ani, traieste in Hamburg si marturiseste ca inedita idee de a lansa o colectie de jucarii cu probleme psihice i-a venit in urma unei discutii cu prietena lui. "Totul a inceput ca o joaca, apoi ne-am dat seama ca toti copii sunt sensibili la vulnerabilitatea jucariilor, multi micuti construind ei insisi povesti in care diverse jucarii sunt bolnave si bucurandu-se sa le ajute sa se vindece".

Printre animalele « nebune » se numara broasca testoasa Dub care este extrem de deprimata dupa ce si-a pierdut prietenii, sarpele Sly care sufera de halucinatii terifiante, oaia Dolly care are o severa tulburare de personalitate, crezandu-se... lup!, crocodilul Kroko care are fobie tocmai la... apa! si hipopotamul Lila, ce manifesta un comportament obsesiv-compulsiv.

Animalele cu probleme la mansarda sunt fabricate de compania Paraplush, costa 25 de euro / bucata si, dincolo de distractia oricaror micuti, au potentialul de a fi folosite de medici tocmai pentru a vindeca copii sau chiar persoane adulte cu astfel de probleme, crede un psihiatru.

Sursa: Rex