Masina de scris, ca un instrument artistic (FOTO)

15 09. 2010, 12:13

In varsta de 27 de ani, femeia, originara din Londra, a experimentat pentru prima oara "veleitatile artistice" ale masinii de scris in perioada studentiei. Keira si-a cumparat atunci o masina de scris veche de la un aticariat, dorind initial sa o foloseasca pentru redactarea diverselor materiale.



Dar, pana la jumatatea primului an universitar, tanara nu a avut ce sa dactilografieze, asa ca s-a gandit sa foloseasca masinaria ca pe o unealta pentru desen. Primele rezultate au fost promitatoare, iar Keira si-a dat repede seama ca va explora aceasta noua forma de arta mult mai profund.



In prezent, domnisoara Rathbone este un artist definit, cu propria nisa, respectat de intreaga comunitate artistica. Dispune acum de un arsenal ce numara 30 de masini de scris, de care s-a folosit pentru a crea portrete unice ale unor personalitati precum Barrack Obama, Kate Moss, Marylin Monroe si altii.



Keira Rathbone sustine ca arta ei consta in simpla derulare a paginii si folosirea diverselor caractere pentru a crea formele dorite. Poate suna banal, insa realizarea pieselor artistice detaliate din litere, numere si semne de punctuatie nu este cu siguranta cea mai accesibila sarcina.

Sursa: Odditycentral

Descopera lumea in care traiesti: