VIDEO: Cel mai mic “film artistic” din lume, realizat prin microscop

23 09. 2010, 13:08

"Pelicula", intitulata simplu "Dot", a fost produsa de Aardamann, creatorii personajelor animate Wallace and Gromit si se vrea un "viral" pentru Nokia, proiectul fiind in intregime realizat cu ajutorul smartphone-ului N8 al companiei finlandeze de telefonie mobila.



Artistii specialisti in animatie au folosit o imprimanta 3D pentru a crea 50 de versiuni diferite ale lui Dot, deoarece figurina este prea mica pentru a putea fi manipulata sau indoita asemenea altor personaje din animatiile stop-motion. Creatorii filmului sustin ca au format-o la dimensiunile minime posibile. Micsorand-o mai mult ar fi insemnat sa apara unele dificultati in separarea membrelor si a capului de trunchi.



Fiecare model realizat a fost pictat manual de un artist si atasat unui fir extrem de subtire. S-au folosit apoi tehnici ingineresti precise pentru a misca decorul din spatele lui Dot. Animatia a fost filmata prin lentilele unui CellScope - microscop pentru telefoane mobile - atasat unui aparat Nokia N8 si camerei de de 12 megapixeli a acestuia. Dot va intra in Cartea Guinness a Recordurilor drept cel mai mic film din lume.

Microscopul special CellScop, dedecat camerelor de telefoane mobile, a fost creat de Daniel Fletcher, bioinginer al Universitatii California-Berkeley. Este folosit indeosebi in Africa pentru fotografierea pielii si a celulelor sangvine, facilitand transmiterea rapida a imaginilor catre experti, pentru diagnosticari.

Sursa: Dailymail

Descopera lumea in care traiesti: