Arsi la propriu de hotelul unde s-au cazat in Vegas

30 09. 2010, 13:25

Din pricina formei concave a hotelului Vdara, lumina puternica a Soarelui din Nevada se reflecta din fatada de sticla a acestuia direct spre cateva portiuni din jurul piscinei de la parterul constructiei.

Rezultatul a fost ca mai multi clienti ai hotelului s-au ales cu arsuri pricinuite de razele puternice si se spune chiar ca pungi de plastic de la fata locului s-au topit sub caldura produsa.



"Simteam ceva ca o arsura cu o substanta acida. Nu puteam sa imi imaginez de ce ma arde capul. Apoi, dupa 30 de secunde, au inceput sa ma arda picioare. Primul meu gand a fost <<Dumnezeule, stratul de ozon chiar este distrus cu totul>>", suna declaratia patitului Bill Pintas, din Chicago.

Conform lui Gordon Absher, purtator de cuvant al MGM Resorts, companie detinatoare a hotelului Vdara, constructorii au prevazut asemenea urmari ale aspectului si calitatilor reflectorizante ale cladirii, dar au crezut ca problemele sunt excluse odata cu instalarea pe panourile orientate spre sud ale geamurilor a unor membrane performante de absorbtie a radiatiilor luminoase.



Un angajat al hotelului a decalarat ca design-ul cladirii functioneaza ca o lupa prin care lumina reflectata a Soarelui se intensifica pe o suprafata de cativa meteri de sol. Cum Pamantul se roteste, punctul de incidenta se deplaseaza si el prin zona piscinei.

"Raza mortii" poate creste temperatura cu pana la 20 de grade in punctul pe care cade. In timp ce constructorii lucreaza la rezolvarea problemei, hotelul incearca sa le ofere clientilor umbrele mai mari si mai groase pentru a ii proteja eficient de reflexia ostila.

Sursa: Dailymail

Descopera lumea in care traiesti: