Prima pagină D:News

Patrule de maimute vor pazi Jocurile Commonwealth

Redactia Descopera.ro | 10.01.2010 | ● Vizualizări: 363
Patrule de maimute vor pazi Jocurile Commonwealth     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Un contingent de 10 maimute din specia langur va asigura paza sportivilor care vor participa la editia din acest an a Jocurilor Commonwealth-ului, desfasurata in India. Maimutele, dresate si investite cu functia de politist, vor sta de paza impotriva hoardelor de maimute salbatice cunoscute pentru “hotiile” lor.

Un intelept proverb spune ca "Trebuie sa angajezi un hot sa te pazeasca de alti hoti ", iar autoritatile indiene, puse in fata faptului, s-au conformat imediat.
Oficialii din cadrul New Delhi Municipal Council sunt siguri ca aceste maimute, mari si agresive, vor da replica potrivita maimutelor "maidaneze", care traiesc de generatii pe strazile si cladirile marilor orase din India, ajungand o adevarata plaga prin pagubele, furturile si distrugerile de care se fac vinovate.

Autoritatile din New Delhi au, de fapt, un regiment de 38 de maimute langur, care si-au dovedit din plin eficienta in actiune.
Din cadrul regimentului de "politisti cu coada" vor fi selectionate cele mai mari si mai agresive 10 exemplare, care vor primi misiunea de a pazi satul de vacanta al tuturor sportivilor acreditati. Maimutele "maidaneze" au un curaj incredibil, fura deseori genti si, mai ales, pachete cu mancare direct din mana turistilor.

Orice incercare de riposta din partea oamenilor se soldeaza cu un esec, deoarece maimutele, care traiesc pe strazi in haite imense, si-au pierdut orice frica instinctiva de om si riposteaza violent, cu muscaturi si zgarieturi, impotriva oricarui om care nu le face pe plac sau incerca sa le puna la punct.
Specialistii considera ca "tupeul" infinit al maimutelor se bazeaza pe faptul ca in religia hindusa (majoritara in India), maimutele sunt ocrotite si onorate, oamenii vazandu-le ca pe adevarate incarnari ale lui Hanuman - Zeul Maimuta, una dintre cele mai iubite divinitati din panteonul hindus.

Pe de alta parte, maimutele langur sunt dusmani si competitori naturali ai oricarei alte specii de maimute, gonindu-le si chiar ucigandu-le ori de cate ori au ocazia.
"Orice maimuta langur dresata va fi mai mult decat fericita sa goneasca si chiar sa omoare maimute maidaneze. In plus, noi recompensam orice maimuta politist care isi face treaba, iar ele au devenit din acel moment si mai agresive fata de orice maimuta pe care o vad. Maidanezele sunt terorizate de regimentul nostru", declara cu mandrie Zahid Khan, un angajat al politiei care dreseaza maimute de la varsta de opt ani.


Sursa: DiscoveryNews