Va fi interzis noul joc video “Medal of Honor”?

04 10. 2010, 13:15

Liam Fox, Ministrul Apararii din Marea Britanie, a cerut insistent ca jocul sa nu fie pus in vanzare, considerandu-l lipsit de orice sentiment de omenie fata de cei ale caror rude au fost ucise in Afganistan. "In mainile talibanilor, copiii si-au pierdut tatii iar sotiile si-au pierdut sotii. Sunt dezgustat si extrem de suparat. Nu imi imaginez care cetatean britanic ar putea cumpara un joc atat de antibritanic. Voi cere magazinelor de profil sa arate solidaritate fata de armatele noastre si sa interzica acest joc lipsit de gust", a declarat ministrul britanic. De asemenea, lideri ai armatei americane au declarat ca jocul nu va fi vandut in nicio baza americana din cele peste 300 de baze din toata lumea.

Oficialii EA Games au decis ca plangerile sunt cat se poate de intemeiate, in consecinta ei vor incerca sa refaca jocul pentru a fi cat mai corect din punct de vedere politic. "Am luat decizia de a scoate din joc partile in care jucatorul poate privi din perspectiva unui taliban, din respect pentru barbatii si femeile care servesc in armata americana si pentru familiile ai caror fii au facut sacrificiul suprem pentru tara lor", a adaugat Greg Goodrich, unul dintre producatorii controversatului joc video.

Ultima versiunea a "Medal of Honor" va fi lansata pe piata la 12 octombrie, iar actiunea sa este plasat in teatrul de razboi din Afganistan. Precedentele versiuni aveau ca teme scene de lupta din al doilea Razboi Mondial, iar succesul lor a fost unul urias.

Sursa: DailyMail