Prima pagină D:News

„Best of 2008/2009” - cele mai bune fotografii de presa din Romania

Redactia Descopera.ro | 10.07.2010 | ● Vizualizări: 152
„Best of 2008/2009” - cele mai bune fotografii de presa din Romania     fotografii, cele mai frumoase fotografii, fotografii senzationale, galerie foto, romania, mediafax, mediafax foto + zoom
Galerie foto (2)

Mediafax Foto, liderul pieţei româneşti de fotografie de presă, lansează luni, 4 octombrie, albumul „Best of 2008/2009” - o selecţie captivantă a celor mai bune imagini realizate de fotojurnaliştii şi colaboratorii Mediafax Foto în decursul ultimilor doi ani.

Volumul, disponibil în Librăriile Cărtureşti din Capitală şi din ţară, reuneşte fotografii de la evenimente care au ţinut prima pagină a ziarelor din România, dar şi simple frânturi de viaţă.

Albumul Mediafax Foto dezvaluie o retrospectivă cuprinzătoare a celor mai reuşite fotografii de presă din 2008 şi 2009. Pe lângă cele 50 de imagini expuse pe Calea Victoriei în luna iunie şi la Uranus 144 în iulie, albumul include alte 150 de fotografii, reproduse la o calitate grafică excepţională.

"Ca şi în anii trecuţi, albumul îşi propune să atragă atenţia atât editorilor, cât şi publicului din România asupra fotografiei documentare, prezentând o parte dintre cele mai bune imagini realizate de fotografii noştri", spune Mihai Vasile, editor-şef Mediafax Foto.

Fotografiile de eveniment sunt completate de 12 serii de imagini, realizate, printre altele, la Chişinău în timpul revoltei din aprilie 2009, în Kosovo în momentul proclamării independenţei provinciei faţă de Serbia, în sate din Zimbabwe, precum şi într-un complex pentru copii orfani sau abandonaţi din Pune, nordul Indiei, una dintre cele mai sărace regiuni de pe glob.

Alte serii de imagini aduc în atenţie viaţa într-una dintre ultimele colonii de leproşi din Europa, un obicei inedit din zona Sibiului, culisele unui festival internaţional de circ şi un Revelion prin ochii medicilor şi asistentelor de gardă la Serviciul de Ambulanţă."Coperta este o imagine de Andrei Pungovschi, de la începutul anului 2009, când tabăra improvizată de muncitori chinezi în faţa Ambasadei Chinei din Bucureşti constituia unul dintre primele efecte vizibile ale crizei din România. Am ales această fotografie pentru estetica şi încărcătura sa emoţională, dar şi pentru semnificaţia socială şi economică", spune Mihai Vasile, editor-şef Mediafax Foto.

Atât expoziţia în aer liber, cât şi albumul premium se înscriu în conceptul "Best of...", lansat în 2007 şi constând într-o serie de evenimente prin care Mediafax Foto prezintă cele mai bune fotografii din anul anterior.

Ediţia de anul acesta a albumului - "Mediafax Foto - Best of 2008/2009" - se găseşte în Librăriile Cărtureşti din Bucureşti şi din ţară, la preţul de 89,9 lei.